torstai 13. marraskuuta 2014

Puutarhan kuulumisia


Viime viikkoinen lumi suli nopeasti ja lempeä sää palasi.
Eilen innostuin jopa kitkemään, 
vaikken ehtinytkään kuin tunnin puuhailla pihalla ennen pimeän tuloa.
Ja sain pari pussia ruokakaupasta napattuja alennus-kukkasipuleita vielä maan uumeniin.
On käsittämätöntä kuinka onnelliseksi voi tullakaan pienestäkin puutarhapuuhailusta.

 Tänään kuitenkin alkoi puhaltaa vähän kylmempää ilmaa.
Sormet meinasivat jäätyä pienen kuvaushetken aikana.









 Kasvimaalla lehtikaali ja persilja jaksavat vihertää.





 Kuvaushetken päätteeksi ripsautti yhtäkkiä hieman luntakin.
Lumisade ei kuitenkaan kestänyt kauaa ja maahan jäi vain pieniä hippusia valkoisia hiutaleita.


Mukavaa ja rentouttavaa tulevaa viikonloppua!
Muistakaa mennä ulos, se virkistää vaikka olisi vähän kurjakin sää.





12 kommenttia:

  1. Ihana syksyinen puutarha. En ole ehtinyt puuhastelemaan ulkona monena päivänä, mutta nyt on otettava vahinko takaisin. Puutarhasta saa hyvää mieltä ja nyt kannattaisi tehdä kevään hyväksikin jotain. Kukkasipulit sentään olen saanut maahan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaa pimeys tulla joka päivä aikaisemmin esteeksi tuolle puutarhapuuhastelulle. Neljän aikaan alkaa olla jo niin pimeää, että otsalamppu olisi tarpeen. Mullakin alkoi suunnitelmat taas villiintyä päässä ja ajattelin että nyt tarttis helpottaa kevään töitä. Keväällä pitäis ehtiä muutamassa viikossa tehdä aina tosi paljon. Silloin onneksi on valoisaa melkein yötä myöten.

      Poista
  2. Voi että kun hienoja rakenteita teillä on puutarhassa - näyttää tähänkin aikaan vuodessta hienolta! pihasta löytyy vielä kaikenlaisia kauniita yksityiskohtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Syksy ja talvi ovat niin pitkiä aikoja, että juuri niihinhän pitäisi panostaa vielä enemmän. Haaveilen rautakalusteista, jotka voisi jättää talveksi ulos. Eihän niissä kukaan istuisi, mutta voisihan niitä katsella sisältä ikkunasta.

      Poista
  3. Hienot syksyiset kuvat.

    Blogissani olisi sinulle haaste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko kivasta haasteesta!
      Otan haasteen vastaan mutta taidan yhdistää sen Lauran haasteeseen. Ne ovat vähän saman tyyppiset. Ihana katsella kesän kuvia, nyt on jo melkein unohtanut kaiken kauneuden.

      Poista
  4. Voi kun kiva nähdä laajoja kuvia puutarhastanne! Aivan ihania rakenteita mm. tuo pitkä kivipöytä penkkeineen, ai kun tykkään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos kuvat ilahduttivat!
      Olemme olleet tosi onnellisia kun tontillamme on kaikenlaisia kiviä luonnostaan. Niitä on kaivuri sitten vaan pyöritellyt sopiviin paikkoihin ja valmista on tullut. Eikä ne käytössäkään kulu. Penkit ovat jalostettu vanhasta ulkopöydästä, joka kymmenessä vuodessa alkoi lahoamaan. Keskeltä löytyi vielä hyvää puuta, penkkien verran.

      Poista
  5. Kyllä pihalla olo piristää, jos nyt ei ihan hirveä ilma ole;) meillä on pakkasta, joten pihahommat on vähissä, mutta olen käynyt kävelyllä päiväsaikaan, kun olen ollut pari päivää lomalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ei sitä kukaan viitsi kauhealla tuiskulla ja tuulella ulkona kauaa viipyä. Eilen meillä oli kamala pohjoistuuli, tuntui tosi kylmältä vaikka sää oli just nollassa. Tyhjensin kompostin ja yritin puuhailla jotain missä pysyy lämpimänä.
      Kävely on tosi mukavaa, varsinkin jos ehtii tehdä sen valoisalla. Nostan hattua kaikille pimeässä lenkkeilijöille, se vaatii jo itsekuria.

      Poista
  6. Aika hieno puutarhapöytä teillä. Mukava oivallus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta!
      Kertoilinkin tuossa ylempänä Minnalle pöydän tarinaa.
      Pöytä on meillä laavulla ja sen ääressä on mukava istuskella ja syödä makkaraa. Kesällä laavulla ei tule juurikaan oltua, mutta näin syksyllä ja talvella siellä tulee joskus istuskeltua, savustamassa kalaa tai paistamassa makkaraa.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentista!